07.12.2013 1317

Okulumuz ilk olarak 1926 yılında II. Mektep adı altında yapılmaya başlamış olup,1930 yılında bitirilmiş ve aynı yıl içinde (ayrı binalarda öğretim yapan 2.mektep ve 3.mektep) bu binada birlikte öğretime başlamışlardır.

Okulumuz 1938 yılına kadar 4 kez küçük onarım görmüştür.1945 yılındaki depremden okul binasının büyük hasar görmesi sonucu, eğitim ve öğretim yapılması sakıncalı görülmüş ve bina yıkılarak yeni binanın yapılmasına başlanmıştır. Okul öğretime birinci Mektepten devam etmiştir. Yeni okul binası 1948-1949 öğretim yılında açılmış ve Sadullahpaşa adını almıştır.

OKULUN ADI : Okulumuza adı verilen kişi, Ayaş Müftüsü Hasan Efendi Zade Es'ad Muhlis Paşa'nın oğlu olup 1838 yılında Erzurum'da doğmuştur. Kendisi nazırlıklarda, elçiliklerde bulunmuş Vezirlerimizden ve edebiyatımızın yenilenmesinde emeği geçen kalem sahiplerindendir.

O zamanın büyükleri tarafından okulumuza bu adın verilmesi uygun görülmüştür.

Okulumuz 2017 yılından beri Ankara Meslek Yüksek okuluna tahsis edilmiş olup okulumuz Abdülhamid Han AİHL'nin binasında eğitim öğretime devam etmektedir.